Onderwijs

Gesprekken met kinderen, ouders, collega's, hulpverleners, bestuurders, inspectie......
Hoe blijf ik als leraar bij mezelf, bij mijn eigen standpunt? Hoe verhoud ik mij tot alle informatie? Hoe blijven we constructief met elkaar in gesprek ten behoeve van goed onderwijs voor het kind?

Gesprekken met .......

Ook jezelf verbeteren in het voeren van belangrijke gesprekken?

meer informatie

In gesprek met ouders

trainingen in vervolg op de Workshop ‘Een ‘lastig’ gesprek voeren’

Wat maakt een gesprek voor jou ‘lastig’?

Voor onderwijsprofessionals is het niet altijd even makkelijk om op een goede manier met ouders in contact te zijn. Ouders willen het beste voor hun kind. En terecht! De medewerkers van school willen het beste voor de leerlingen en doen wat mogelijk is.
Voor ouders en medewerkers is het dus van groot belang samen op een lijn te zitten.

Toch ontstaan ondanks alle goede bedoelingen regelmatig misverstanden. Ouder en medewerker voelen zich niet gezien of gekend. Wanneer deze situatie langer blijft voortbestaan, ontstaat spanning in het contact en liggen oplopende conflicten op de loer, ongewild en onbedoeld.

Reden genoeg om te investeren in een praktische vaardighedentraining.
Jouw eigen aandeel in oudergesprekken krijg je duidelijk. Je ontvangt tips en oefent nieuwe strategieën. In de training werk ik samen met een actrice die jouw rol terugspiegelt en je duidelijk maakt waar mogelijkheden liggen om tot goed contact te komen.

Durf jij het aan om zo de relatie met de ouders te verbeteren?

Meer weten? Maak een vrijblijvende afspraak voor een gesprek!

Reacties

'In vele trainingen heb ik tips gekregen. De waarde van deze dagen is dat ik met het model Dynamische Oordeelsvorming een nieuwe bril heb gekregen om naar mijn aandeel in gesprekken te kijken'
(Liesbeth)

'En ja, ik vind het dus heel lastig om niet alvast te gaan invullen en de 'beren op de weg' te laten waar ze zijn'
(Petra)

'De opbrengst van deze manier van werken is dat ik mijn probleem met een gesprek als zo veel kleiner ervaar dat ik ook weer zelf verantwoordelijkheid kan nemen voor de oplossing!'
(Jos)

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten