Onderwijs

Gesprekken met kinderen, ouders, collega's, hulpverleners, bestuurders, inspectie......
Hoe blijf ik als leraar bij mezelf, bij mijn eigen standpunt? Hoe verhoud ik mij tot alle informatie? Hoe blijven we constructief met elkaar in gesprek ten behoeve van goed onderwijs voor het kind?

Gesprekken met .......

Ook jezelf verbeteren in het voeren van belangrijke gesprekken?

meer informatie

Een ‘lastig’ gesprek voeren

Interactieve workshop voor leraren primair onderwijs

Test jezelf met een acteur!

Als leraar voer je veel gesprekken en krijg je soms te maken met lastige gesprekken. Daarbij komt voor dat je, ondanks goede bedoelingen, niet tot een bevredigende oplossing komt of tegen grenzen aanloopt.
Aan die grenzen ontstaan vragen die een andere  manier van denken en aanpakken vereisen. In deze workshop willen we vaardigheden en tips geven om gesprekken naar tevredenheid te voeren.

Reacties

'In vele trainingen heb ik tips gekregen. De waarde van deze dagen is dat ik met het model Dynamische Oordeelsvorming een nieuwe bril heb gekregen om naar mijn aandeel in gesprekken te kijken'
(Liesbeth)

'En ja, ik vind het dus heel lastig om niet alvast te gaan invullen en de 'beren op de weg' te laten waar ze zijn'
(Petra)

'De opbrengst van deze manier van werken is dat ik mijn probleem met een gesprek als zo veel kleiner ervaar dat ik ook weer zelf verantwoordelijkheid kan nemen voor de oplossing!'
(Jos)

Na een korte inleiding krijg je de gelegenheid zelf met een acteur te oefenen in het voeren van lastige gesprekken, waardoor je inzicht krijgt in hoe je het kunt aanpakken.

De aangereikte tips kun je morgen al in praktijk brengen.

Doel 

van deze workshop is dat je aan het einde nieuwe ideeën en ervaringen hebt om construc­tief om te gaan met lastige gesprekken.

Inhoud

  • Hoe ontstaat een conflict? – ‘aan den lijve ervaren’
  • Welke verschillende methoden en technieken kun je gebruiken om over te brengen wat je wilt en in contact te blijven met de ander?
  • Waar liggen je grenzen bij het oplossen van conflicten en wanneer roep je de hulp van derden in? Ruimte om te oefenen met een acteur
  • Tips en trucs om meteen in praktijk te brengen

Dit is een samenwerking van Francine Stevens,   en Ron Henkes

Informatie over deze workshop: klik hier voor de flyer, ga naar onze Facebook-pagina of bel:

Francine Stevens: 06 1415 9511 – Ron Henkes: 06 5131 5612

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten